Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Ljubica Kecman: Naše vreme tek dolazi
04.02.2014.  štampaj    pošalji

Crvena zvezda i Partizan Vizura će, kako sada stvari stoje, biti najveći favoriti za osvajanje preostala dva trofeja, titule prvaka i pehara Kupa Srbije. Daleko od toga da će im biti lako da dođu do završnih borbi, ali su se beogradski večiti rivali igrama ipak izdvojili u odnosu na ostale timove.

 

Jedna od onih koja zna kako se trofeji osvajaju je Ljubica Kecman, primač servisa Crvene zvezde. U Ljutice Bogdana je stigla sa 13 godina, već sa 15 zaigrala je za prvi tim. Tekuća sezona joj je peta u crveno-belom, sa kojima ima još godinu dana ugovora.

 

U razgovoru za zvanični sajt Viner štetiše Super lige Ljubica je na startu istakla upravo Partizan Vizuru kao glavnog konkurenta, ali nije želela da potceni ostale rivale:

 

Ove sezone je daleko zanimljivije nego prethodne. Tada je Zvezda bila za klasu iznad ostalih, sad već mogu da kažem da smo upale u monotoniju, pa je u finalu protiv Spartaka bilo dosta problema. Sada je Super liga izjednačenija, dosta je ekipa koje mogu da se umešaju u borbu za trofeje.

 

Ljubici smo postavili diplomatsko pitanje, da li bi bila zadovoljna jednim od preostala dva trofeja ove sezone? Ona se ni trenutka nije dvoumila:

 

Ne bih! Bez obzira na sve promene koje je naš tim doživeo, bez obzira na odlazak iskusnih igračica, cilj Zvezde je isti, a to je da osvojimo oba trofeja.

 

Borba za prvi vodiće se već u Staroj Pazovi, 15. i 16. februara. U prvom polufinalu sastaće se TENT i Crvena zvezda, drugi par čine domaćin finalnog turnira Jedinstvo i Partizan Vizura.

 

Razmišljamo o Kupu, ali pre toga imamo izuzetno važan meč, protiv Partizan Vizure u okviru Super lige. Ne bi bilo dobro da i treći put ove sezone izgubimo od crno-belih. Prvi meč u finalu Super Kupa ostao je iza nas, u prvenstvu poraz je došao ne samo zbog njihove dobre, već i naše loše igre. Mnogo toga smo izgrešile u četvrtom setu, u kojem smo probale da igramo i bez korektora, a sa tri primača, što ranije nije bio slučaj.

 

Da se ipak vratimo na Kup. Mnogi vide Crvenu zvezdu i Partizan Vizuru u finalu, ali pitaju se i TENT i Jedinstvo.

 

Obrenovčanke su veoma ozbiljan protivnik. Pokazale su to u duelima protiv Partizana. Doduše, protiv nas nisu pružile baš neku partiju. Ali, svesne smo da se protiv Zvezde mnogi timovi trude da odigraju partije života. To nam je dovoljna opomena pred polufinale Kupa – iskrena je Ljubica Kecman.

 

Dosadašnjim učinkom u šampionatu Kecman je polovično zadovoljna.

 

Igrale smo od sjaja do očaja. U nekim mečevima koje je trebalo da završavamo u tri seta, pravile smo mnogo grešaka. Sa druge strane, u duelima u Ligi šampiona, protiv daleko iskusnijih timova, pokazale smo da imamo kvalitet. U tim su dovedene dve nove igračice, a sigurna sam da naše vreme tek dolazi i da ćemo biti najbolje u završnici sezone – u optimističkom tonu je rekla Ljubica.

 

Odbojkom je Ljubica Kecman počela da se bavi sa deset godina. Naravno, prvi trener joj je bila Biljana Mihailović.

 

Imam stariju sestru, a kao mala mislila sam da roditelji nju više vole od mene. Pre odbojke sam se bavila folklorom, ali sam odlučila da pokažem mojima da vide da sam bolja. Počela sam u Radničkom, koji je na Novom Beogradu odakle sam inače imao školicu odbojke, pa sam otišla u Dunav, a odatle sa 13 godina u Zvezdu.

 

Ostatak priče znate. Ljubica Kecman je sada prvi primač u timu Crvene zvezde, igrala je za B reprezentaciju Srbije u Evroligi, prošla je sve mlađe reprezentativne kategorije. Ostaje joj da preskoči najveću prepreku i da uđe u A reprezentaciju Srbije. Pre toga moraće još da se dokazuje na Marakani.

 

Imam još godinu dana ugovora i ne razmišljam o odlasku. Sa jedne strane mi je lepo ovde, sjajno je raditi sa trenerom Pavličevićem i ovim saigračicama. Opet, sa druge strane, naravno da postoji želja da se oprobam u nekoj drugoj, jačoj ligi. Videćemo hoće li to biti na kraju ove ili sledeće sezone – iskrena je bila Kecman.

 

Ljubica je dva puta bila i igračica meseca. Ostaće upamćena kao jubilarni, 50. dobitnik ovog priznanja (u januaru 2012. godine) u izboru generalnog sponzora Super lige, kompanije Viner štetiše osiguranje, Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga i Sportskog žurnala. Istu nagradu dobila je u narednoj sezoni, kad je obeležila mart mesec 2013.

Arhiva
 21.10.2014.Ranković: Htela sam da prestanem sa odbojkom
 08.04.2014.Maja Savić, sinonim za uspehe Partizan Vizure
 04.02.2014.Ljubica Kecman: Naše vreme tek dolazi
 24.03.2013.Marko Nikolić: Sad igramo za našu dušu
 14.02.2013.Sara Vojnić-Purčar: Odbojka mi je u krvi
(1) 2 3 > >>


© 2016 Crvena Zvezda Marketing