Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Sara Vojnić-Purčar: Odbojka mi je u krvi
14.02.2013.  štampaj    pošalji

Sa samo 17 godina Sara Vojnić-Purčar je osvojila prvi seniorski trofej, namenjen pobedniku Kupa Srbije. Na nedavno zavšenom finalnom turniru bila je jedan od aduta trenera Crvene zvezde Ratka Pavličevića.

 

Potiče iz sportske porodice, već sa samo šest godina počela je da se bavi odbojkom u Subotici, u istoimenom klubu. Posle četiri godine je prešla u Spartak, a pre Crvene zvezde igrala je i za Vizuru.

 

Moj otac je bio u odbojci skoro 30 godina, pa nije ni čudo što to "imam u krvi" – rekla je na početku razgovora Sara Vojnić-Purčar.

 

Igra na poziciji primača servisa, od početka karijere.

 

Moj trener u Spartaku Molnar Zoran je odredio poziciju, koju sam do danas zadržala. I zahvalna sam mu na tome.

 

Prelazak u seniorsku konkurenciju značio je potvrdu njenog talenta. Ipak, moraće Sara još da se dokazuje…

 

Meni je ovo prva sezona da uopšte igram seniorsku Super ligu, ujedno prva sezona u Ligi šampiona, prva u Kupu Srbije. Iskustvo se na ovaj način, i u ovakvim takmičenjima sa ovako velikim klubom najbrže stiče.

 

Prvi trofej je stigao u trofejnu salu na Marakani ove sezone, a crveno-bele odlično guraju i u Super ligi.

 

Vrlo sam zadovoljna sa učinkom cele ekipe, i lično meni pruženim šansama. Trudim se da ih iskoristim na najbolji način. Naravno, za mene je sve ovo velika škola koja iziskuje mnogo rada. Tek mi je 17 godina.

 

Crvena zvezda je prethodnih godina pokazala da je sredina u kojoj mlade igračice mogu dosta da napreduju.

Odbojka je brz sport, i rezultat zavisi od cele ekipe sa trenerom na čelu. U timskim sportovima donosi pobedu timska igra, sinhronizacija i harmonija. Pokazali smo i ove godine da Zvezda nije slučajno višestruki prvak. Dosta utakmica smo dobile posle preokreta. To je nagrada za naš svakodnevni trening i rad, kao i treneru Pavličeviću koji nas usmerava i vodi iz pobede u pobedu.

 

Liga šampiona je za Zvezdu ipak bila preveliki zalogaj, ali svaka škola se plaća ivredi ako se u njoj nešto nauči.

 

Sam naziv Liga šampiona govori za sebe. U ovom takmičenju nastupaju neke od najboljih igračica sveta. Mnoge su čak duplo starije od nas, što znači duplo više treninga, utakmica i iskustva u životu. Činjenica da smo "otkinuli" bod takvim ekipama nam govori da se naš rad i trud isplatio.

 

Sara Vojnić-Purčar pored odbojke prati i ostale sportive, pre svega tenis, fudbal, košarku. Omiljena knjiga joj je “Tajna” od Ronda Berna, voli sve filmske žanrove, preferira zdravu hranu, a voli da ode u dobar kafić u slobodno vreme.

 

Bila je i član kadetske reprezentacije Srbije, sa kojom je prošle godine na Balkanijadi osvojila srebrnu medalju.

Arhiva
 18.12.2011.Radisavljević: Još samo da pobedimo Vojvodinu
 15.12.2011.Tanja Grbić: Kolubara će biti u Evropi
 19.11.2011.Petković: Spartak će ostati u vrhu tabele
 16.11.2011.Vasić: Naš cilj je i dalje peto mesto!
<< < 1 2 (3)


© 2015 Crvena Zvezda Marketing