Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Radisavljević: Još samo da pobedimo Vojvodinu
18.12.2011.  štampaj    pošalji

Odbojka je poznata kao sport koji se igra u malim sredinama. U Italiji to su Trevizo, Maćerata, Pjaćenca, San Đustino, u Francuskoj Bove, Poatje, Set, Narbon, u Nemačkoj Fridrihshafen... Primer za to je i aktuelni šampion Evrope i sveta Trentino, klub iz gradića Trento ima 115.000 stanovnika.

U Srbiji je slična situacija. Odbojka je jedan od najpopularnijih sportova u Kraljevu, Kleku, Velikom Gradištu, Užicu. Oduvek je bila i u Ljigu, gradiću koji ima 3.500 stanovnika. Ipak, ekspanzija odbojke u ovom pitomom naselju podudara se sa plasmanom Spartaka u Super ligu. Ekipa koju sa klupe predvodi mladi stručnjak Milivoje Radisavljević ima sve veću ulogu u kreiranju superligaške tabele.

 

A kao nagrada za ogromno zalaganje stigla je i pobeda protiv aktuelnog šampiona Partizana, koji je u subotu u hali OŠ „Sava Kerković” izgledao nemoćno. Ili bolje rečeno, Spartak je bio baš moćan!

Iskreno, očekivao sam pobedu. Igrali smo egal sa Partizanom u Šumicama, nesrećno smo tada izgubili. Savladala nas je naša doza straha. Bili smo rešeni da se revanširamo, a sad se sve poklopilo.  Dobro igramo, dobili smo sve mečeve koje je trebalo da dobijemo. Uz to, svi igrači su verovali, igrali su vrlo nadahnuto i borbeno – rekao je Milivoje Radisavljević, trener Spartaka.

Spartak će u 2012. godinu ući kao petoplasirani tim na tabeli, sa skorom od šest pobeda i pet poraza i 17 bodova iz 11 mečeva.
Da nam je to neko ponudio ranije, odmah bismo potpisali. Ipak, treba biti realan i objektivan kad se priča o nastavku sezone, ne treba visoko leteti. Imaćemo daleko teži raspored, u Ljig dolaze Crvena zvezda, Vojvodina i Radnički. Nekome ćemo sigurno uzeti bod, možda još nekoga i pobedimo. Naravno, očekujem da ćemo igrati još bolje u nastavku sezone.

Trijumf protiv Partizana je jedan od najvećih u istoriji Spartaka iz LJiga. Slaže se sa tim mišljenjem i Radisavljević.
Nikad pre ovoga nismo u Super ligi dobili Partizan. Jeste ovo jedna od najvećih pobeda, sada nam nedostaje još samo skalp protiv Vojvodine. Sve ostale ekipe iz vrha tabele smo dobili prošle ili pretprošle godine.

Prvi naredni meč Spartak će odigrati protiv Mladog radnika u Požarevcu, posle duže pauze. Kakav je plan do tada?
Vezali smo nekoliko odličnih partija, pa bi neko pomislio da nam pauza u ovom trenutku ne prija. Naprotiv, nama je baš dobrodošla, znam da posle dobrih partija mora da se desi i pad forme. Jače ćemo trenirati, pokušaću malo da oborim formu do Nove godine, s obzirom da smo ispali iz Kupa. Potom sledi priprema za gostovanje Mladom radniku – jasan je Milivoje Radisavljević, jedan od predvodnika mlađeg talasa trenera u srpskoj odbojci.

 

A neki nisu hteli u Ljig...

 

Dugo je tražio dizača Radisavljević, mnogi igrači su bili u opticaju. Na kraju Spartak je dobitnu kombinaciju pronašao u Mariu Majcanu i Milošu Šatori.
Realno, imamo problema sa tim. I pored činjenice da bi ti igrači kod nas bili plaćeniji nego u nekim većim gradovima! To je možda i naš najveći problem, ali očekujem da će od naredne sezone biti drugačije – rekao je Radisavljević.

 

Ne volim individualne nagrade

 

Nikola Ražnatović, primač servisa Spartaka, sva tri puta je u decembru proglašavan za igrača utakmice. Baš zbog toga, prvotimac Spartaka je najozbiljniji kandidat da bude MVP tekućeg meseca.
Ražnatović stvarno igra odlično, ali lično ne volim individualna priznanja. Ovo je pre svega zasluga celog tima i to treba tako da doživljavamo – mišljenje je Radisavljevića.

Arhiva
 18.12.2011.Radisavljević: Još samo da pobedimo Vojvodinu
 15.12.2011.Tanja Grbić: Kolubara će biti u Evropi
 19.11.2011.Petković: Spartak će ostati u vrhu tabele
 16.11.2011.Vasić: Naš cilj je i dalje peto mesto!
<< < 1 2 (3)


© 2015 Crvena Zvezda Marketing