Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Aleksa Brđović: Otac mi ne deli savete!
01.02.2012.  štampaj    pošalji

Treći put ove sezone, drugi put u Viner štediše Super ligi, snage će odmeriti Crvena zvezda i Partizan. U prva dva navrata slavili su crveno-beli, pa će ekipa Milana Đuričića tražiti priliku za revanš. Ujedno, prvu pobedu protiv Crvene zvezde želi i dizač Partizana Aleksa Brđović.

 

U oba tabora samo je dizač Crvene zvezde Mihajlo Mitić već igrao u Pioniru, i to u dresu reprezentacije Srbije.

 

Pa, igrao sam i ja, ali ne odbojku. Kao mali sam trenirao košarku u Crvenoj zvezdi, sa nekih šest ili sedam godina, ne sećam se, imali smo uvertiru pred meč košarkaša u Jadranskoj ligi. Nije baš da nemam iskustva u Pioniru – našalio se Aleksa Brđović.

 

U četvrtak će Crvena zvezda i Partizan ponovo odmeriti snage, po prvi put baš u Pioniru. Interesovanje navijača oba tabora je prevazišlo kapacitet hale Šumice, pa će se večiti rivali naći u potpuno novom ambijentu.

 

Sigurno je da nas u Pioniru očekuje drugačija atmosfera. Želja svih nas je da dođe što više navijača, i Zvezde i Partizana, pa da se meč pretvori u istinski spektakl. Na nas neće mnogo uticati činjenica da igramo u većoj hali, već smo ove sezone u okviru Lige šampiona gostovali u Italiji, Poljskoj i Španiji u sličnom ambijentu.

 

Crvena zvezda je dva puta pobedila i prva je na tabeli. Trebalo bi da im pripadne uloga favorita?

 

Oni su naša trenutno najjača ekipa, imaju sigurno najkvalitetniji sastav. Godinama unazad promene u njihovom timu su minimalne, a i ne leže nam, uvek nas žestoko namuče. Opet, nama bi mnogo značila pobeda, jer smo već slavili protiv dva teška rivala u prethodna dva meča.

 

Partizan je pobedio protiv Mladog radnika i Radničkog, a ukoliko nastave u istom ritmu ni četvrto mesto nije nedostižno.

 

Možemo teoretski i do trećeg mesta, ako savladamo Zvezdu, a potom opravdamo ulogu favorita u duelima protiv ekipa iz donjeg doma. Ipak, za početak ćemo pokušati da prestignemo Mladi radnik, sa kojim bi trebalo da igramo u plej-ofu.

 

Crno-beli će nekoliko poraza tokom sezone „platiti” osvajanjem lošije pozicije pred početak doigravanja. Koliko to može da utiče na konačan ishod u borbi za titulu?

 

Ne mora mnogo da znači. Već je bilo dosta iznenađenja tokom sezone. Plej-of će biti druga priča, izgleda da svako svakog može da dobije. Biće veoma zanimljivo.

 

Partizan će igrati i na finalnom turniru Kupa Srbije u Novom Sadu (25. i 26. februar), u polufinalu rival će im biti Vojvodina.

 

Iskreno, tu su nam šanse da osvojimo trofej daleko veće, put do titule je znatno teži. To je i moj lično cilj za ovu sezonu, a i kluba. Naravno, nikako se nećemo odreći ni titule koju branimo.

 

U prethodne četiri sezone Brđović je promenio četiri kluba, igrao je pre Partizana za Radnički, Ribnicu i Mladi radnik.

 

Sa svim tim klubovima sam imao ugovor na po godinu dana. Tek sada sam sa Partizanom potpisao na dve plus jednu sezonu i imam nameru da se ovde duže zadržim. Želim da osvojim i neki trofej, to bi bila prava stvar za moju karijeru.

 

Godinama unazad Aleksa je često bio odvojen od oca Dejana, legendarnog reprezentativca naše zemlje. Sada je stariji Brđović trener odbojkašica Vizure.

 

Pa ni sada ne se viđamo baš često. Ne deli mi puno saveta, pušta me da sam igram, nije čak ni mnogo mojih mečeva gledao. Sad je u Srbiji, radi ovde, ali već sam stasao – istakao je Aleksa.

Arhiva
 12.02.2013.Čedić: Radnički je tek ušao u formu
 07.02.2013.Upoznajte Juliju Milović, tehničara Crvene zvezde
 14.12.2012.Adela Helić, nekad na mestu dizača, sada korektor
 07.03.2012.Radević: Sa Radničkim želim titulu!
 01.02.2012.Aleksa Brđović: Otac mi ne deli savete!
<< < 1 (2) 3 > >>


© 2015 Crvena Zvezda Marketing