Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com
Radević: Sa Radničkim želim titulu!
07.03.2012.  štampaj    pošalji

Radnički je na početku sezone tražio jednog isksunog srednjeg blokera i nije pogrešio. Izbor je pao na Mirka Radevića, nekadašnjeg člana Ribnice, momka koji je pre dve godine bio i nadomak seniorske reprezentacije.

 

U pojedinim delovima dosadašnjeg toka sezone Radević je podsetio na najbolje dane.
Posle odlaska iz matične Ribnice u dve godine ovaj kraljevački dragulj promenio je tri zemlje. Okušao se u Kuvajtu, Libanu i Iranu.

 

Iskren da budem, pogrešio sam, prerano sam otišao preko. Jesam dobro prošao finansijski, posebno u Iranu, ali sam se igrački izgubio. Kad to kažem, mislim na reprezentaciju, koja bi trebalo da bude san svih nas koji se bavimo ovih sportom. Sa druge strane i nisam imao mnogo izbora, nije bilo dobrih ponuda u Evropi, pa sam odlučio da pokušam u Iranu – prisetio se Radević perioda od pre dve godine.

 

Iskustvo stečeno u ovim azijskim zemljama je ipak od ogromnog iskustva za srednjeg blokera Kragujevčana.
Liga je dosta jača od naše, ima mnogo više iskusnijih igrača, gotovo svi reprezentativci Irana su tamo. Zemlja je ogromna, putovanja su duga, problem je samo činjenica da rad nije preterano kvalitetan. Posete na mečevima su velike, tako je bilo i u mom klubu, iako je jedan od slabijih u ligi. Vratio sam se svesno u Srbiju, da dođem do stare forme i da se svima nametnem. Ujedno, želja mi je da se potom oprobam i u nekoj jačoj evropskoj ligi.

 

Dolazak u Kragujevac je po mišljenju Radevića bio odličan potez.
Zaista sam zadovoljan. Znao sam gotovo sve igrače od ranije, pa i trenera Đorđevića sa kojim maltene radim čitav život. Sada nam je šef struke Matić, takođe je odličan stručnjak. Mislim da sam i dobro igrao. Želeli smo da završimo ligaški deo kao prvi, na kraju je dobro ispalo i da smo drugi. Iskoristili smo poklon Ribnice, koja je otkinula bod Vojvodini. Neka bude da su nam Kraljevčani vratili za eliminaciju u četvrtfinalu Kupa.

 

Ligaški deo sezone je gotov, sada Radničkom slede izazovi u plej-ofu. Pokušaće Kragujevčani da osvoje titulu prvaka Srbije u žestokoj konkurenciji.
Naš cilj je titula! Ako sve bude prema očekivanjima, igraćemo sa Vojvodinom u polufinalu, gde bismo imali prednost domaćeg terena. Ne leže nam Novosađani, jedino njih nismo savladali u dosadašnjem toku šampionata. Serija je duga, igra se na tri pobede, sve je moguće...

 

Slede vam najpre četvrtfnalni dueli protiv Spartaka iz Ljiga?
Svesni smo da nama pripada uloga favorita. Posebno je to slučaj u prvom meču u Kragujevcu. Znamo da bi daleko neugodnije trebalo da nam bude u Ljigu, gde je Spartak vrlo opasan. Nisu u baš najboljoj formi, ali sada počinje plej-of i svi prethodni se brišu – upozorava Mirko Radević, koji je sa Ribnicom već igrao u dva finala, jednom u prvenstvu, a jednom u Kupu Srbije.

Arhiva
 12.02.2013.Čedić: Radnički je tek ušao u formu
 07.02.2013.Upoznajte Juliju Milović, tehničara Crvene zvezde
 14.12.2012.Adela Helić, nekad na mestu dizača, sada korektor
 07.03.2012.Radević: Sa Radničkim želim titulu!
 01.02.2012.Aleksa Brđović: Otac mi ne deli savete!
<< < 1 (2) 3 > >>


© 2015 Crvena Zvezda Marketing