Zvanični sajt Wiener Städtische Lige
za seniorke i seniore. incityloans.com

Sistem takmičenja


Član 1.

 Takmičenje se sprovodi prema odredbama Pravilnika o takmičenju OSS, Pravilnika o registraciji odbojkaških klubova OSS, Pravilnika o registraciji igrača OSS, Menunarodnih pravila odbojkaške igre, Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti OSS, ovih Opštih Propozicija takmičenja i Propozicija takmičenja liga.

Član 2.


 Superlige u ženskoj i muškoj konkurenciji broje po 10 ekipa. Takmičenje se sprovodi u dva kruga: LIGA i ZAVRŠNI DEO. Završni deo podrazumeva PLAY-OFF, MINI-LIGU i PLAY-OUT.

 LIGA se igra po dvostrukom bod sistemu, gde je raspored po "Bergeru", na osnovu žrebanih takmičarskih brojeva ekipa.

PLAY-OFF za Prvaka se igra na sledeći način:

 

Četvrtfinale:

Sastaju se I-vo i VIII-mo plasirana ekipa (meč A), II-go i VII-mo plasirana ekipa (meč B), III-će i VI-to plasirana ekipa (meč C) i IV-to i V-to plasirana ekipa (meč D). Mečevi se igraju u dve dobijene utakmice, gde se 1. i eventualne 3. utakmice igraju kod bolje plasiranih ekipa, a 2. utakmice kod slabije plasiranih ekipa. .

 

Polufinale:

Sastaju se pobednici mečeva A i D (meč E) i pobednici mečeva B i C (meč F). Mečevi se igraju u tri dobijene utakmice, gde se 1., 2. i eventualne 5. utakmice igraju kod pobednika mečeva A i B, a 2. i eventualne 4. utakmice kod pobednika mečeva C i D.

 

Finale:

Sastaju se pobednici mečeva E i F. Meč se igra u tri dobijene utakmice, gde se 1., 2. i eventualno 5. utakmica igraju kod pobednika meča E, a 3. i eventualno 4. utakmica kod pobednika meča F.

Ukoliko, posle razigravanja za Prvaka, nižeplasirana ekipa osvoji titulu Prvaka, tada se plasman svih ostalih ekipa pomera za jedno mesto niže, do mesta ekipe koja je osvojila titulu Prvaka.

 

PLAY-OUT se igra na sledeći način:

 

Pravo učešća imaju IX-to plasirana ekipa Superlige i II-go plasirana ekipa Prve Lige. Meč se igra u tri dobijena susreta za mesto u Superligi: 1., 3. i eventualno 5. utakmica se igraju kod bolje plasirane ekipe (IX-to plasirana ekipa Superlige), a 2. i eventualno 4. utakmica se igraju kod slabije plasirane ekipe (II-go plasirana ekipa Prve Lige).

 

U Superligu prelazi I-vo plasirana ekipa Prve Lige.

 

KUPOVI EVROPE
Prvak Srbije, Pobednik Kupa Srbije i naredno plasirane ekipe Superlige, čiji broj određuje nadležna komisija CEV-a prema sopstvenoj rang listi, stiču pravo učešća u KUPOVIMA EVROPE.



© 2016 Crvena Zvezda Marketing